Lägg till material i mediebiblioteket

I denna artikel går vi igenom vad mediebiblioteket är och hur det fungerar.

Mediebiblioteket är utgångspunkten för mycket av ditt arbete i Add Wisdom. Här samlas bilder, filmer och filer från många olika källor.

Lägg till material i mediebiblioteket

Öppna mediebiblioteket. Uppe till vänster hittar du de källor som du kan använda för att lägga till material i mediebiblioteket.

Min dator

Ladda upp filer direkt från din dator.

Unsplash

Unsplash är en helt kostnadsfri tjänst som erbjuder tiotusentals olika bilder. Bilderna är helt fria att använda både kommersiellt och privat. Använd sökfältet för att hitta bilder, tänk bara på att du måste använda engelska söktermer då det är en amerikansk tjänst. Markera bilderna du gillar och klicka på Lägg till i bibliotek för att importera dem till din utbildningsplattform.

Youtube

Med hjälp av vår Youtube-integration kan du söka efter filmer i Add Wisdom precis som du skulle ha gjort på Youtube. Markera filmerna du gillar och klicka på Lägg till i bibliotek för att importera dem till din utbildningsplattform. Filmerna kommer fortfarande att ligga kvar på Youtube, du skapar bara en länk dit. Om du har en kanal där du satt filmerna som privata, klistra då in en direktlänk till filmen i sökrutan så dyker den upp i resultatlistan.

Vimeo

Med hjälp av vår Vimeo-integration kan du söka efter filmer i Add Wisdom precis som du skulle ha gjort på Vimeo. Markera filmerna du gillar occh klicka på Lägg till i bibliotek för att importera dem till din utbildningsplattform. Filmerna kommer fortfarande att ligga kvar på Vimeo, du skapar bara en länk dit. Om du har en kanal där du satt filmerna som privata, klistra då in en direktlänk till filmen i sökrutan så dyker den upp i resultatlistan.