Rekommenderade inställningar för filmexport

När du laddar upp en film i Add Wisdom så tar vi automatiskt hand om ditt material, men inställningarna nedan är lite av en best practice för att du ska få bästa möjliga resultat.

När du skapat materialet är det dags att komprimera din film. Hur det går till beror på vilket program du användare, men vi brukar rekommendera ett program som heter Handbrake. Det är gratis och fungerar på PC, Mac och Linux.

Det viktigaste för dig att komma ihåg är att vi har en maxgräns på 2GB per video som du laddar upp, men det betyder inte att filen ska vara så stor som möjligt. Ofta kan du få minst lika bra kvalitet med en mindre fil.

Inställningar för export

Video
Codec: h.264
Upplösning: mellan 640px och 1920px breda
Bitrate: 5 000-10 000 kbps
Bildförhållande: 16:9
Filstorlek: Max 2GB

Ljud
Codec: AAC
Sample rate: 44,1kHz
Kanaler: 2-kanals stereo