Lägg till en person

I den här artikeln går vi igenom hur du som administratör kan lägga till användare på din lärplattform, både manuellt men också via import.

I denna artikel

Bjud in en person

Bjud in flera personer

Bjud in flera personer via import

Bjud in en person

Som administratör kan du lägga till en person genom att gå till Personer-fliken i vänstermenyn. Klicka sen på Lägg till person-knappen till höger ovanför personlistan.

I rutan som öppnas upp kan du skriva in uppgifter om personerna manuellt. E-post är den enda obligatoriska användaruppgiften. Personen som bjuds in ombeds komplettera användaruppgifter som eventuellt saknas när de loggar in för första gången. Om du vill kan du också registrera personen på en kurs eller lägga till honom eller henne i en grupp.  När du klickar på Skicka inbjudan så skickas ett e-postmeddelande till personens e-postadress med instruktioner för att logga in på på plattformen.

Bjud in flera personer

Som administratör kan du lägga till flera person genom att gå till  Personer-fliken i vänstermenyn. Klicka sen på Lägg till person-knappen till höger ovanför personlistan. I rutan som öppnas byter du till fliken Bjud in flera.

I denna vy kan du klistra in eller skriva in en lista på e-postadresser som du skulle vilja bjuda in till plattformen. Knappen Visa fält gör det möjligt att fylla i alla användaruppgifter. Personerna som bjuds in ombeds komplettera användaruppgifter som eventuellt saknas när de loggar in för första gången.

Bjud in flera personer via import

Som administratör kan du importera personer genom att gå till  Personer-fliken i vänstermenyn. Klicka sen på Lägg till person-knappen till höger ovanför personlistan. I rutan som öppnas byter du till fliken Bjud in flera och därefter klickar du på Importera från fil. 

i denna vy har du möjlighet att ladda upp en Excel- eller CSV-fil med personuppgifter. Matcha sedan kolumnerna i filen med användaruppgifterna i plattformen. 

Tillåtna filtyper: CSV, XLS, XLSX samt ODS

Besvarade detta din fråga? Tack för din feedback! Ett problem uppstod när din feedback skickades.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss