Publicera eller avpublicera en kurs

Klicka dig in på den kurs du vill ändra på och klicka på Inställningar i menyn uppe till höger.

Här kan du justera publiceringsstatus för varje enskild variant samt schemalägga publicering/avpublicering.

Vad innebär det att en variant är publicerad eller avpublicerad?

Inställningen styr om deltagarna kan få tillgång till kursen eller inte. Även om du manuellt registrerar en person på en avpublicerad kurs så får personen inte åtkomst till kursen förrän att den publiceras. Avpublicerade varianter försvinner från butiken oavsett inställning.