Lägg till prov och inlämningsuppgifter på en kurs

Du lägger till provfrågor, övningsfrågor och inlämningsuppgifter direkt på varje lektion i kursverktyget.

Gå in på den aktuella kursen, välj Innehåll i menyn uppe till höger. Byt läge på kursverktyget genom att klicka på Examination-fliken uppe till höger.

Här kan du välja mellan tre olika alternativ: Provfrågor, Övningsfrågor och Uppgift.

Notera att alla typer av examinationsuppgifter alltid knyts mot en enskild lektion, detta sker oberoende av vilken provtyp du väljer att använda (lektionsprov, kapitelprov eller kursprov). Du kan ändra provtyp under Inställningar (Kursnamn -> Inställningar).

Provfrågor

Tryck på plus-bollen för att lägga till en ny fråga.

Alla provfrågor är flervalsfrågor där minst ett svar är rätt. Skriv in en fråga och tryck enter för att lägga till fler svarsalternativ. Markera de svar som är rätt ute till höger. Deltagaren kan bara välja ett svarsalternativ. Om det finns flera rätta svar räcker det med att deltagaren väljer ett av dem.

Övningsfrågor

Övningsfrågor fungerar på samma sätt som Provfrågor, med några viktiga skillnader.

• Övningsfrågor är inte obligatoriska för att deltagaren ska bli godkänd på kursen
  • Dom visas alltid i den ordning dom ligger
  • Det finns ingen begränsning rörande hur många övningsfrågor som kan visas
  • Övningsfrågor visas alltid direkt under den aktuella lektionen.

Uppgift

En uppgift är en inlämningsuppgift av något slag. Den består utav en rubrik, en beskrivande text samt eventuellt uppgiftsmaterial som deltagaren har möjlighet att ladda ner.

Du kan välja om du vill att studenten ska svara på uppgiften med skriven text i en formulärruta, genom att ladda upp en fil eller både och.

Inställningar finns också för att ange en uppgift som obligatorisk samt om den rättas manuellt av en lärare.

Vad händer med inskickade uppgifter?

Uppgifter som skickas in hamnar automatiskt under menyn Inlämnade uppgifter. Här samlas alla inskickade uppgifter från alla kurser, oavsett inställningar.

Uppgifter som rättas av en lärare

Om du valt att en uppgift ska rättas av en lärare så kommer den inskickade uppgiften att lägga sig under Inlämnade uppgifter som en orättad uppgift. Som administratör har du sen möjlighet att klicka dig in på inlämningen och betygsätta inlämningen med godkänt eller icke godkänt. Du kan även skicka med en kommentar och eventuella filer i samband med rättningen. Om uppgiften anses vara icke godkänd får deltagaren möjlighet att skicka in uppgiften på nytt. Historiken kring inlämnade uppgifter finns alltid kvar.