Skapa en ny undersida

I denna artikel får du lära dig lite mer om sidor och hur dom kan användas för att fylla din plattform med innehåll.

Vad är Sidor?

En Sida är en undersida på din utbildningsplattform som du själv fyller med innehåll. Vanliga sidor är exempelvis "Kontakta oss" eller "Om oss".

Skapa en Sida

Logga in på ditt konto. Klicka på din profil uppe till höger och välj Administration. Gå till Webbplats i toppmenyn och därefter Sidor. Klicka på Skapa sida och ge din nya sida ett namn


Redigeringsläget

När du skapat din nya sida fortsätter du automatiskt in i redigeringsmenyn. Då vi inte har lagt till något innehåll än är sidan tom. Börja med att klicka på plus-ikonen i mitten av vyn.


I sektionsgalleriet finns alla tillgängliga sektioner representerade. Välj den sektion du vill visa högst upp på din nya sida. I vårt fall väljer vi att visa "Text på bild"


När du har valt en sektion läggs den till med färdigt innehåll. Klicka på texten för att redigera den. Klicka på bildikonen uppe till höger för att byta bild.

De flesta sektioner har även mer fler inställningar som du hittar under kugghjulet till höger ovanför den aktuella sektionen.

Ovanstående exempel visar inställningarna för sektionen "Text på bild". Här kan du exempelvis välja att lägga en slöja på bilden för att göra den mörkare samt att flytta bilden fokuspunkt. Fokuspunkten används för att bestämma vilken del av bilden som ska vara synlig om delar av den kapas på exempelvis en mobil. I exemplet ovan skulle det kanske vara lämligt att flytta fokuspunkten till färgsnurran i bilden. På så vis skulle vi undvika att den kapas.

Fortsätt nu att lägga till fler sektioner under den första, mixa och matcha sektionerna efter dina egna behov.

Sidinställningar

Varje sida har också övergripande sidinställningar som du hittar genom att klicka på kugghjulet längst upp till höger. Här har du möjlighet att anpassa sidans namn, sökväg och meta description som synliggörs för sökmotorerna. Under fliken Synlighet kan du också bestämma vem eller vilka som ska få åtkomst till den aktuella sidan.

Besvarade detta din fråga? Tack för din feedback! Ett problem uppstod när din feedback skickades.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss