Konvertera en befintlig sida till nya sidbyggaren

Här är en praktiskt guide för hur du konverterar en befintlig sida till den nya sidbyggaren.

Börja med att navigera till din plattform och logga in. Gå till Administration - Webbplats - Sidor.

De sidor som är byggda med hjälp av den gamla sidbyggaren har taggats med "Legacy".

Steg 1 - Bygg den nya sidan

Börja med att hitta den sida som du vill konvertera. Högerklicka på sidans namn och välj "Öppna i ny flik".

Scrolla nu längst upp på sidan och skapa en ny sida. I mitt fall väljer jag att kalla den för "Nya Catering".

Tryck på plus-ikonen i mitten på skärmen och välj de sektioner som bäst överensstämmer med den gamla Catering-sidan.

Resultatet ser ut så här. Vi rekommenderar att du passar på att se över ditt innehåll men för att exemplifiera har vi valt att använda samma texter och bildobjekt där det är möjligt.

Den befintliga sidan såg ut så här:

Den nya sidan ser ut så här:

Steg 2- Byt ut den gamla mot den nya sidan

Nu har vi två sidor. "Catering" och "Nya Catering".

Vad vi vill åstadkomma nu är att den nya sidan ska bytas ut mot den gamla.

I mitt exempel så ligger den gamla sidan på www.minplattform.se/ovriga-tjanster och den nya sida som jag just skapat har adressen www.minplattform.se/nya-catering

Vi börjar med att avpublicera den gamla sidan.

Gå in på sidan och klicka på kugghjulet

Viktigt steg! Ändra namn och sökväg på sidan. I mitt fall har jag valt att ändra sidtitel till "Catering Gammal" och "ovriga-tjanster-gammal". Två sidor kan inte dela på samma sökväg, därför måste detta ändras.

Klicka sen på Synlighet uppe till höger.

Klicka på kugghjulet för Publicering

Klicka ur "Publicerad" och spara.

Gå nu tillbaka till listan över sidor. I mitt fall går jag in på sidan "Nya Catering". Jag klickar på kugghjulet uppe till höger och ändrar sidans titel till Catering. Sökvägen ändrar jag till ovriga-tjanster då vi just gjort denna sökväg ledig.

Därefter klickar jag på Synlighet uppe till höger och Publicerar den nya sidan på samma sätt som jag nyss avpublicerade den gamla sidan.

Steg 3 - Byt ut den gamla sidan mot den nya sidan i menyn

När du avpublicerade den tidigare sidan doldes den automatiskt från sidans huvudmeny för alla besökare. Administratörer kan dock fortfarande se länken och om den någonsin skulle publiceras igen så kommer den att dyka upp i menyn igen.

Låt oss fixa det.

Navigera till Administration - Webbplats - Navigation.

Klicka på de tre prickarna på raden för Catering och välj radera

Klicka på Lägg till och välj Intern länk

Sök efter sidans namn och skriv in vilken rubrik som ska vara synlig i menyn. Klicka på Lägg till.

Spara nu dina menyändringar.

Nu har du konverterat din första sida! Om du har frågor - tveka inte att höra av dig till oss på support@addwisdom.se eller via support-bollen inne i plattformen så hjälper vi dig framåt.